Generali Egészségbiztosítás

Az önvizsgálat életet menthet – küzdelem a mellrák ellen

Az önmagunkra való odafigyelés a hosszú és boldog élet titka – ám ebbe nem csak a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés, az egészséges étkezés és a testmozgás tartozik, hanem többek között a rendszeres szűrővizsgálatok is. Az időben észrevett problémákkal ugyanis nagyon sok esetben megelőzhetők a komolyabb betegségek vagy könnyebben gyógyíthatók. Csilla tanulságos története – a mellrák elleni harcról – is pontosan erről szól.

Mellrák diagnózis

Idén lesz 5 éve, hogy Farkas-Mágori Csillánál rosszindulatú emlődaganatot diagnosztizáltak. Betegsége megtanította őt arra, hogy észrevegye az apró örömöket is az életben, és hogy hálás legyen mindenért, ami megadatott neki. Ma már bármikor, bárkinek tud nemet mondani. Az orvostudomány semmilyen esélyt nem látott arra, hogy valaha kisbabája szülessen, de a ma már 2,5 éves Míra mégis jönni akart…

 Küzdelem a mellrákkal – Csilla története

„Tusoltam és akkor éreztem, hogy ott valami olyan van, ami eddig nem volt”

Mosolyogva veszi fel a telefont Farkas-Mágori Csilla, akinek huncut kislánya a háttérben játszik. Ma már az egész család boldog, pedig 5 évvel ezelőtt nagyon nehéz időszakon mentek keresztül. Csillánál, ahogy korábban édesanyjánál is, mellrákot diagnosztizáltak.

Édesanyám 28 évvel ezelőtt volt mellrákos, sok mindenre nem emlékszem, csak arra, hogy sokat feküdt és volt, amikor elesett, mi pedig arra értünk haza, hogy jegeli az arcát. A haja sem hullott ki teljesen, csak megritkult.”

Édesanyjának köszönheti, hogy észrevette a mellében a csomót, ő tanította meg ugyanis az önvizsgálat fontosságára.

Tusoltam és akkor éreztem, hogy ott valami olyan van, ami eddig nem volt. Hívtam a férjemet, hogy nézze meg ő is, és ő is azt mondta, hogy érez valamit. Ez már a csomó volt a mellemben. Borsónyinak éreztem, de több centis volt már. A radiológus azt mondta, hogy akkor lett akkora, hogy ki lehessen tapintani.”

„Nem akartam kopasz menyasszony lenni”

Azt mondja, valahogy pontosan érezte, hogy a csomó nem jóindulatú. Az ultrahangról sebészetre, onnan pedig az onkológushoz küldték. A mintavétel utáni várakozás időszaka nagyon megviselte.

„Nagyon rosszul aludtam és bár bejártam dolgozni, de nem tudtam koncentrálni. A munkahelyemen mindenki nagyon támogató volt, de nagyon rossz volt ez a bizonytalanság. Várni arra, hogy mi lesz.”

A sokkoló diagnózis: mellrák

Amikor megmondták, hogy ez nem jóindulatú, akkor ültem a folyosón és sírtam, de anyukám akkor is ott volt velem. Másodjára akkor sírtam, amikor azt mondta az onkológus, hogy kemoterápiára van szükség. 2019 májusára terveztük az esküvőt és nem akartam kopasz menyasszony lenni. El kellett halasztani az esküvőt.”

A 30. születésnapján derült ki, hogy mellrákja van.

Kemoterápia, majd műtét és sugárkezelés várt rá. Édesanyja minden egyes kezelésre elkísérte és tartotta benne a lelket.

Nem akartam a legrosszabbat látni, úgy mentem neki, hogy megcsinálom és rendbe jövök. Anyukám nagyon figyelt rám, a kedvencemet, paprikáskrumplit főzött és leste minden kívánságomat.”

A mellrák elleni küzdelemben párja is mindenben mellette állt, pedig Csillában felmerült, hogy hagyja elmenni őt, hogy ne kelljen végignéznie a szenvedéseit.

„Amikor kijöttünk az onkológustól, azt mondtam neki, hogy ha szeretné, akkor elengedem, de ő nem értette, hogy miről beszélek. Mindenben támogatott, és amikor például vasárnap este kitaláltam, hogy mit akarok enni, elment a benzinkútra éjjel és vett. Nem volt olyan, amit ne teljesített volna.”

Csilla története itt még nem ér vége – a teljes interjút a Csaladinet.hu cikkében olvashatod el!

Megelőzés: így támogatjuk ügyfeleinket

A Generali Biztosító a megelőzés jelentősége miatt hatékonyan szeretné támogatni ügyfeleit a szűrővizsgálatok elvégeztetésében, így több biztosításba is beépítésre kerültek prevenciós szolgáltatások.

A minimum 10 éves időszakra kötött TestŐr élet-, baleset- és egészségbiztosítással rendelkezők 5 évente ingyenes szűrőprogramon vehetnek részt a feltételekben meghatározott esetekben, a Private Care szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás két csomagjában is elérhető éves szűrővizsgálat, a CliniCare egészségbiztosítás egyes csomagjaiban  pedig egy online kérdőív alapján egyénre szabott szűrővizsgálati javaslat kérhető.

[contact-form-7 404 "Nem található"]
Köszönjük érdeklődésed!
Generated by Feedzy

Kérd visszahívásunkat!

Kérd visszahívásunkat és munkatársunk keresni fog, hogy segítsen a biztosítási csomag kiválasztásában!