Generali Egészségbiztosítás

Magyarok szerint jól jön a magán egészségbiztosítás

A hazai lakosság körében egyre népszerűbb a magán egészségbiztosítás – évről évre többen gondolják úgy, hogy ez a szolgáltatás bármelyik életkorban jól jöhet – mutat rá a Generali Biztosító friss reprezentatív kutatása.

Továbbra is a daganatos betegségektől félünk leginkább

A biztosítást igénybe vevők saját bevallása szerint közel negyedüknek (23%) a munkáltatója fizeti a szolgáltatást, miközben közel ennyien a magasabb szintű ellátás (20%) vagy a gyorsabb betegút (19%) reményében maguk kötnek szerződést.

A válaszadók 17%-az állami ellátás helyett választja inkább a magánintézményeket,

valamint egyébként is gyakran jár privát praxisba (13%).

A magyarok továbbra is a daganatos betegségektől tartanak a leginkább (34%), és mivel egybehangzó véleményük szerint ezek sikeres kezelésében a gyorsaság a kulcstényező, főként emiatt fizetnének magán egészségbiztosításért.

Nagyot fordult a világ az elmúlt években a hazai magánegészségügyi szférában. A világjárvány jelentősen megterhelte az állami fenntartású intézményeket és a várólisták is sokszor jelentősen megnyúltak, így még többen keresték a gyorsabb, alternatív betegutak lehetőségét.

A Generali januári kutatása szerint már

a magyarok jó része rendelkezik magán egészségbiztosítás csomaggal,

köztük többségben vannak a felsőfokú végzettségű fővárosiak, sokuk számára pedig éppen a munkáltatójuk (23%) köti a szolgáltatást.

Magán egészségbiztosítás: mit várnak el a magyarok?

A válaszadók szerint minden életkorban érdemes magán egészségbiztosítás segítségével védekezni a betegségek és balesetek következményei ellen (40%), főként a 30 év felettiek tartják ezt fontosnak.

A felmérésből az is kiderül, hogy szerencsére egyre többen ismerik fel a megelőzés jelentőségét, a megkérdezettek 22%-a kifejezetten

a rendszeres szűrővizsgálatok miatt véli hasznosnak a magán egészségbiztosítást.

„A magyarok egyébként elég egyértelműen vélekednek arról, mit képesek nyújtani a privát praxisok az állami rendszerrel szemben:

főként a szakszerűbb ellátás (20%) és a gyorsabb betegút (19%) miatt választanak magán egészségügyi biztosítási csomagot, és
hajlandóak arra áldozni, hogy a felmerülő magánorvosi kiadásokat ilyen módon fedezzék.

A helyzet az, hogy bármikor, bárkivel történhet olyan váratlan esemény vagy megbetegedés, melyre nem számított, aztán pedig jönnek a kérdések: mi lesz velem, hogyan tudom mielőbb intézni a rám váró vizsgálatokat és ki fogja ezeket fedezni. Ez egy olyan területe az életünknek, melyre fokozottan igaz: jobb félni, mint megijedni.

Emellett a magánegészségbiztosítások mára egyértelműen beépültek a vállalatok béren kívüli juttatási rendszeribe is, így a cégek többsége megtartja ezt a lehetőséget munkatársaik motiválására, vagy éppen az új belépők bevonzására. Hiszen

az egészségtudatosság főleg a fiatalabb korosztály körében lett még erősebb,

a fiatalok tanulnak a korábbi generációk hibáiból, ők már nem félnek orvoshoz menni, időt, pénzt szánni például szűrővizsgálatokra vagy egy-egy panasz kivizsgálására. És ők azok, akik már elvárják, hogy olyan munkahelyük legyen, ahol ennek lehetőségét egészségbiztosítás keretében kínálják számukra – mondja Schaub Erika, a Generali Biztosító személybiztosítási és ügyfélkapcsolati területért felelős igazgatósági tagja.

Joggal félünk a daganatoktól, költenénk is a hatékonyabb ellátásra

A Magyar Rákellenes Liga a napokban hívta fel a figyelmet, hogy bár a tendencia az utóbbi években javul, hazánk még mindig élen jár a 100 ezer lakosra jutó daganatos megbetegedések tekintetében, a statisztikák szerint pedig a tüdő- és emlőrák, valamint a vastagbél daganatok a legjellemzőbbek Magyarországon.

Ezzel egybehangzó eredményre jutott a Generali kutatása is, hiszen a válaszadók éppen

a rákos elváltozásoktól tartanak a leginkább (34%), ezt
a szív- és érrendszeri betegségek (21%), valamint lemaradva
a diabétesz (7%) követi.

A felmérés résztvevőinek egyöntetű véleménye szerint az azonnali,

szakszerű onkológiai vizsgálattal (80%),
a rosszindulatú daganat kezelésének mihamarabbi megkezdésével (82%) és
a stresszfaktort minimalizáló betegúttal (75%) küzdhetnek a páciensek a legjobb esélyekkel a kórral szemben.

Mivel pedig úgy gondolják, hogy ezek a körülmények főként a magánellátásban teremthetőek meg, ezen a területen inkább a magán egészségbiztosítók szolgáltatásait részesítik előnyben.

“Ha tehát betegek vagyunk, egyértelműen a gyógyuláshoz vezető legrövidebb út megtalálása az elsődleges, miközben szeretnénk jó kezekben lenni és nyugodtak lenni afelől, hogy a szeretteink anyagi biztonságáról is gondoskodunk.

A magán egészségbiztosítások éppen ezt képesek nyújtani. A Generali CliniCare egészségbiztosítás segítségével rosszindulató daganatgyanú esetén magas színvonalú, gyors és komplex kivizsgálásban részesülhet a páciens, a műtéti biztosítási csomag keretében pedig a szükséges beavatkozást megszervezi és finanszírozza a biztosító, a kapcsolódó vizsgálatokkal együtt, ezen felül pedig akár az onkopszichológiai konzultáció vagy az utólagos dietetikai tanácsadás is beletartozhat.

Tapasztalataink szerint emellett még nagyon fontos az ügyfeleknek, hogy a szolgáltatásokat a családjuk minden tagjára kiterjeszthessék és őket is biztosítsák baj esetére, de az egészségbiztosítások már a megelőzésre tudatosan figyelő ügyfeleket is jutalmazzák, így aki sportol, nem dohányzik és rendszeresen részt vesz a szűrővizsgálatokon, lefaraghat a biztosítási díj összegéből is” – teszi hozzá Schaub Erika.

 

The post Magyarok szerint jól jön a magán egészségbiztosítás appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Generated by Feedzy

Kérd visszahívásunkat!

Kérd visszahívásunkat és munkatársunk keresni fog, hogy segítsen a biztosítási csomag kiválasztásában!