Generali Egészségbiztosítás

Egészségbiztosítás: életeteket menthet a gyors ellátás

Nagyot robbant az elmúlt években a magánegészségügyi szektor hazánkban, az emberek egyre gyakrabban fordulnak privát praxisokhoz, hogy elkerüljék például a hosszú várólistákat. Ezzel párhuzamosan a magán egészségbiztosítások népszerűsége is nő, a legtöbben pedig éppen a magasabb szintű ellátás (20%) vagy a gyorsabb szervezés (19%) reményében választják ezt a megoldást – derült ki a Generali januári felméréséből. Mely betegségektől félnek a legjobban a magyarok, miért van óriási jelentőségük az időben elvégzett onkológiai vizsgálatoknak és milyen műtétekre térít a biztosító? Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a magán egészségbiztosítás kapcsán.

Egészségbiztosítás: minden korban jól jön

A Generali januári kutatása pontos képet fest arról, hogyan is vélekednek a magyarok a hazai egészségügyi ellátás helyzetéről és a kínálkozó megoldásokról.

Az emberek több mint 80%-a szerint jól jöhet egy, a magánrendelésekhez gyors és akadálymentes hozzáférést kínáló egészségbiztosítási csomag, és főként a hirtelen bekövetkező balesetek és betegségek (40%), a rendszeres szűrővizsgálatok (23%) és a bizonyos kor felett gyakrabban előforduló kórképek (20%) indokolják döntésüket.

Az érdeklődés tehát egyre inkább nő, és

a hazai lakosság közel negyede már szerződött is valamelyik biztosítóval,

hogy hamarabb juthasson el a rendszeres ellenőrzésekre, gyanú esetén a diagnózist adó szakrendelésre, komolyabb probléma vagy baleset bekövetkezte után pedig azonnal megkezdődhessen a gyógyulás folyamata.

De milyen betegségektől félünk leginkább és milyen támogatást nyújtanak a legyőzésükben a magán egészségbiztosítások?

Gyorsaság kulcstényező: daganatos betegségektől tartanak a magyarok

A Magyar Rákellenes Liga nemrégiben hívta fel a figyelmet, hogy bár a tendencia az utóbbi években javul,

hazánk még mindig élen jár a 100 ezer lakosra jutó daganatos megbetegedések tekintetében,

a statisztikák szerint pedig a tüdő- és emlőrák, valamint a vastagbél daganatok a legjellemzőbbek Magyarországon. Ezzel egybehangzó eredményre jutott a Generali is, hiszen a válaszadók éppen a rákos elváltozásoktól tartanak a leginkább (34%), ezt a szív- és érrendszeri betegségek (21%), valamint lemaradva a diabétesz (7%) követi.

A felmérés résztvevőinek egyöntetű véleménye szerint az azonnali, szakszerű onkológiai vizsgálattal (80%), a rosszindulatú daganat kezelésének mihamarabbi megkezdésével (82%) és a stresszfaktort minimalizáló, a biztosító általi szervezéssel (75%) küzdhetnek a páciensek a legjobb esélyekkel a kórral szemben.

Mivel úgy gondolják, hogy ezek a körülmények főként a magánellátásban teremthetőek meg, ezért ezen a területen inkább

a magán egészségbiztosítók szolgáltatásait részesítik előnyben.

Generali CliniCare egészségbiztosítás

A Generali CliniCare onkológiai csomagjai már a kezdetektől nagy segítséget nyújtanak. A rosszindulatú elváltozás gyanúja esetén

a biztosító megszervezi és kifizeti a szükséges onkológiai vizsgálatokat

szolgáltató partnereinél, a teljes vizsgálati sor (labor, MR, CT stb) a lehető legrövidebb időn – maximum 10 napon – belül elkészül, majd a páciens számára a legmegfelelőbb kezelési terv is elkészül, amennyiben a daganatgyanú beigazolódik.

Mindez hozzájárul ahhoz, hogy

a betegek minél gyorsabban kulcsfontosságú információkhoz juthassanak

életük egyik legnehezebb időszakában: amennyiben kedvező eredményt kapnak a vizsgálatok során, úgy megnyugodhatnak egészségi állapotuk felől és akár összegbiztosítási szolgáltatásban is részesülhetnek a biztosítási csomagjuk tartalma szerint, amennyiben viszont további beavatkozásokra van szükségük,

egyszeri vagy havi rendszeres anyagi segítséget kaphatnak,

hogy a gyógyulásra koncentrálhassanak.

Érdekel a Generali CliniCare egészségbiztosítás? Töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy kollégáink felvehessék veled a kapcsolatot.

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


Nem kérdés, hogy az alapos onkológiai vizsgálatok és a hatékony kezelés mellett a mentális tényezők is fontos szerepet játszanak a rosszindulatú betegséggel küzdő páciensek gyógyulásában.

A Generali már az alapcsomagban is számos olyan kiegészítő támogatást nyújt, melyek hozzájárulhatnak a mihamarabbi felépüléshez. A

biztosított betegek célzott pszichológiai tanácsadást is igénybe vehetnek,

hogy a félelmeiket leküzdve pozitív szemlélettel vehessék fel a harcot a rákos elváltozással, bárhonnan elérhető online konzultációt iktathatnak be orvosaikkal és személyre szabott dietetikai tervvel nyerhetik vissza erejüket, hogy legyőzhessék a betegséget.

Végül, de nem utolsó sorban, a kiegészítő egészségbiztosítási csomag is nagy megnyugvást adhat a pácienseknek, hiszen lelkiismeretfurdalás nélkül koncentrálhatnak a gyógyulásra, miközben szeretteik, gyermekeik anyagi helyzete miatt sem kell aggódniuk.

Műtéti segítség egészségbiztosítással

Számos olyan eset adódhat, amikor baleset vagy betegség miatt tervezett operáció okoz fennakadást az életünkben: nem tudjuk elvégezni mindennapi feladatainkat, kiesünk a munkából, hosszú rehabilitáció és szűkös anyagi keretek várnak ránk sokszor heteken át.

A CliniCare műtéti segítség biztosítási csomagjai ezekben a helyzetekre kínálnak megoldást: a műtétet megelőző vizsgálatok, maga a beavatkozás, majd az első kontrollvizsgálat megszervezése és finanszírozása jelentősen megkönnyítheti és lerövidítheti ezt a nehéz időszakot.

Nézzünk egy konkrét példát!

Páciensünk egy vezető területen dolgozó 51 éves férfi, aki emésztőszervi panaszai miatt elvégzett vastagbéltükrözést követően rossz híreket kapott, a szövettani vizsgálat ugyanis daganatos elváltozást mutatott.

A biztosító ebben az esetben gyors onkológiai vizsgálatokat szervezett, beigazolódott a rosszindulatú daganatos megbetegedés gyanúja, elkészült a kezelési javaslat és a beteg vastagbél daganat műtéten esett át – a folyamat minden lépéséről a biztosító gondoskodott, finanszírozta a fekvőbeteg-ellátásban végzett műtétet, az azt követő dietetikai tanácsadást, sőt, a kezelés ideje alatt a beteg a kedvencét kutyapanzióban tudta elhelyezni, az erről kiállított számla ellenértékét pedig a biztosító térítette.

A fenti esetből jól kirajzolódik, hogy miért lehet fontos egy rugalmasan kombinálható, a kiegészítő szolgáltatásokkal személyre szabható egészségbiztosítás kiválasztása, mellyel

gyorsan juthatunk szakszerű segítséghez,

szeretteinket biztonságban tudhatjuk és pozitív mentális állapotban vehetjük fel a harcot az egészségünkért.

További fontos szempont, hogy a Generali CliniCare biztosítási csomagokkal hosszú távra tervezhetünk

hiszen akár 15 éves tartamra is szerződést köthetünk

–, illetve családunkra is kiterjeszthetjük a szolgáltatásokat, mely esetben további díjkedvezményben részesülhetünk, gyermekeink számára pedig speciális kiegészítő elemeket választhatunk.

The post Egészségbiztosítás: életeteket menthet a gyors ellátás appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Generated by Feedzy

Kérd visszahívásunkat!

Kérd visszahívásunkat és munkatársunk keresni fog, hogy segítsen a biztosítási csomag kiválasztásában!