Generali Egészségbiztosítás

Fontos szűrővizsgálatok férfiaknak életkor szerint

Az általános jóllétünkhöz elengedhetetlen, hogy előrelátóan foglalkozzunk az egészségünkkel, és részt vegyünk az ajánlott szűrővizsgálatokon. Egyikünk sem gondolkozik szívesen olyan dolgokról, mint a szívbetegség vagy a daganat, de nagyon fontos tisztában lenni vele, milyen szűrővizsgálatok segítségével azonosíthatjuk a kockázati tényezőket vagy a betegségek korai jeleit. A Generali Előrelátók Blogon összegyűjtöttük, melyek azok a szűrővizsgálatok, amelyeken férfiként ajánlott minden évben részt venni

Fontos számodra az egészséged megőrzése? Úgy érzed, egy egészségbiztosítással nagyobb biztonságban éreznéd magad? Kíváncsi vagy, milyen szűrővizsgálatok szerepelnek a Generali Private Care egészségbiztosítás egyes csomagjaiban? Töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy tanácsadó kollégánk mihamarabb visszahívhasson és tájékoztathasson a lehetőségekről!

Érdekelnek a témával kapcsolatos biztosítási megoldásaink?
Töltsd ki az alábbi űrlapot!

Hozzájárulok a fent megadott személyes adataimnak direkt marketing célú
kezeléséhez. Kijelentem, hogy hozzájárulásomat önkéntesen, az Adatkezelési
Tájékoztató
– különösen annak
a közvetlen üzletszerzési célú adatkezelésekre vonatkozó pontja – szerinti megfelelő
tájékoztatás
birtokában tettem meg.

Bővebben


Szűrővizsgálatok fontossága

A szív- és érrendszeri betegségek az egész világon vezetik a halálozási okok listáját, de a végzetes kimenetel sok esetben elkerülhető.

Ami a vastagbél- és végbélrákot illeti, a székletvér szűrővizsgálattal ugyan nem lehet  diagnosztizálni, de a probléma lehetőségére rávilágít, akár még a tünetek megjelenése előtt, és a kiszűrt esetekben elindítja a komolyabb kivizsgálást. Magyarországon lakossági szűrőprogramok keretében időről időre van lehetőség vastagbélszűrésre 50 és 70 év közöttieknek, illetve a háziorvoson keresztül 2 évente kérhető a szűrés.

Műszaki vizsga középkorúaknak

Kétévente meggyőződünk róla, hogy az autónk közlekedésre alkalmas és biztonságos. A műszaki vizsgán felfedezhetik, és kijavíthatják a kisebb hibákat, mielőtt nagyobb gondot okoznának. Nos, ugyanezt a logikát a testünkre is alkalmazhatjuk.

A legtöbben egészségesen és jó fizikai állapotban lépnek be a negyvenes éveikbe, de

a vizsgálatok feltárhatnak olyan rejtett problémákat, amelyekre egyébként nem derülne fény.

A daganatos megbetegedéseken túl fontos lehet a stroke, a cukorbetegség, , valamint a szív- és vesebetegség kockázatának felmérése.

A javasolt szűrővizsgálatokat a háziorvos végzi, vagy beutalót ad az adott szakrendelésre. Emellett természetesen a magánorvosi szolgáltatásban minden életkorban van lehetőség szűrővizsgálatokra.

Szűrővizsgálatok életkoronként

Tájékozódj a legfontosabb ajánlott szűrővizsgálatokról, és használd alábbi listánkat:

30 éves kortól

Látásvizsgálat és anyajegyszűrés

Nem csak az a kérdés, hogy szükség van-e szemüvegre. Az alapos látásvizsgálat során ellenőrzik a szemnyomást, a szürke vagy zöldhályogra utaló jeleket, a különböző krónikus betegségek okozta szemszövődményeket, és az idősödő életkorral járó látásromlást is.

A bőrünket mi magunk is ellenőrizhetjük. Ha észrevesszük, hogy egy anyajegyünk színe, mérete vagy formája megváltozik, foglaljunk időpontot a háziorvosnál vagy a bőrgyógyásznál.

40 éves kortól

Vérnyomás és koleszterinszint mérés

40 év felett mindenkinek javasolt a rendszeres vérnyomásmérés, ahol meghatározzák, hogy a normál értékeken belül van-e a vérnyomásunk. Ilyenkor a háziorvos vagy a nővér felfújja a vérnyomásmérő mandzsettáját, amíg az szoros nem lesz a felkaron.

A magas vérnyomás megterheli a szívet, és hosszabb távon következményesen károsítja az artériák falait, ezzel pedig

nő a szívbetegség, a stroke és a vesebetegség kockázata.

Amennyiben szükséges, az orvos lépéseket javasol a vérnyomás csökkentésének érdekében. Egy egyszerű vérvétellel ellenőrizhetők a vérzsír értékek, például a koleszterinszint, amely szükség esetén az étrend megváltoztatásával és rendszeres testmozgással csökkenthető.

50 éves kortól

Prosztatarák szűrés

A prosztataszűrés során vérvétellel meghatározzák a PSA-értéket (prosztata specifikus antigén) és fizikális (tapintásos) vizsgálatot is végeznek.

Ha a szokásosnál gyakoribb (és sürgősebb)

pisilési ingert tapasztalsz, vagy vért fedezel fel a vizeletben, mindenképp fordulj orvoshoz.

A herék önvizsgálata könnyen megtanulható, otthoni rendszeres végzése már 20 éves életkortól javasolt.

Csontsűrűség mérés

50 éves kor felett ajánlott a csontűrűséget mérő szűrővizsgálat, amely a csontok egészségét és a kezdődő csontritkulás tüneteit vizsgálja.

65 éves kortól

Hasi – és kismedencei ultrahang vizsgálat

Hasi ultrahanggal felismerhető az értágulat az aortán – a testünk fő véredényén –, amely az érfal szakadásához, és így életveszélyes vérzéshez is vezethet. Az aneurizma férfiak esetében gyakoribb, ezért 65 éves kor felett ajánlott a rendszeres szűrővizsgálat.

Az aorta aneurizmát teljes mértékben nem lehet megelőzni, de kialakulásának esélye csökkenthető, illetve a növekedése megakadályozható a vérnyomás normalizálásával, az érelmeszesedés megelőzésével és romlásának lassításával. Ez elsősorban életmódváltoztatással érhető el.

Készítettünk egy infografikát, melyben mindenki könnyen követheted és vezetheted, mely vizsgálatokon vettél már részt az idei évben, és melyek vannak még hátra. A szűrővizsgálatok segítenek abban, hogy megőrizhesd az egészséged, megelőzhesd az elváltozások kialakulását, a korai felismeréssel pedig sok betegség gyógyulási esélyét megnövelheted.

Mentsd le a listát itt , hogy mindig kéznél legyenek a legfontosabb egészségügyi szűrések típusai!

Szűrővizsgálatok a megelőzésért

Ahogy arról korábbi, Életeket menthet a korai diagnózis és a preventív szemlélet című cikkünkben említést tettünk, a Generali Biztosító a szolgáltatás-finanszírozó egészségbiztosítás keretén belül kínál széleskörű szolgáltatásokat az ügyfeleinek, hozzájárulva ezzel a tudatos prevencióhoz és a betegségek sikeres leküzdéséhez. A linkre kattintva elérhetők a további részletek, valamint visszahívás is kérhető.

FORRÁSOK:  

https://egeszsegvonal.gov.hu/maradj-egeszseges/szervezett-szuresek.html

https://www.webbeteg.hu/cikkek/pr/17234/a-szurovizsgalatok-javasolt-gyakorisaga-ferfiaknak

https://daganatok.hu/rakszures/vastagbelrakszures-vegbelrakszures

https://www.webbeteg.hu/cikkek/sziv_es_errendszer/22580/a-koleszterinszint-merese

https://drrose.hu/blog/prosztatarak-szures-es-megelozes

https://www.webbeteg.hu/cikkek/kepalkoto_diagnosztika/12662/csontsuruseg-merese

https://tajekozottbeteg.eu/betegsegito-szervezetek/

The post Fontos szűrővizsgálatok férfiaknak életkor szerint appeared first on Generali Előrelátók Blog.

Generated by Feedzy

Kérd visszahívásunkat!

Kérd visszahívásunkat és munkatársunk keresni fog, hogy segítsen a biztosítási csomag kiválasztásában!